Surfer som aldri før

Mobilsurfing er ikke lenger kun forbeholdt iPhone-brukere og meget spesielt interesserte. De hotteste mobilene på markedet har både store skjermer og nettlesere som er godt egnet til å surfe på internett. Selv telefoner i mellomklassen og mobiler med mindre skjermer er som regel bra nok til å surfe.

Nå har også "folk flest" kastet seg på mobilsurfebølgen, takket være flere store hendelser i 2010. Særlig nyheter på mobilen er populært og VG Mobil er klart størst med over 370 000 besøkende per uke.

- Det som drar trafikken er Fotball-VM. Store begivenheter som VM, OL og askeskyen gir både en umiddelbar boost, men trekker også den generelle bruken opp på nye nivåer som holder seg, sier Tor Jacobsen, leder for VG Mobil, til E24.no.

Enorm vekst
Hvis vi ser på tallene fra TNS Gallup for de største norske mobilsidene er det NRK som har opplevd den kraftigste veksten det siste året. I uke 26 2009 hadde NRK kun 35 000 unike brukere per uke. Samme uke i år har tallet blitt 260 000 - over en sjudobling i antall brukere på kun et år, og dermed kaprer NRK andreplassen bak VG.

Dagbladet må derfor finne seg i å være tredje størst i Norge, til tross for at nettopp m.db.no ble kåret til Norges beste mobilside av Mediebedriftenes Landsforening (MBL) i mai i år. Men også Dagbladet har fått 70 000 nye brukere det siste året.

Aftenposten og TV 2 har også opplevd en solid vekst siden i fjor sommer, mens Nettavisen kun har hatt en marginal økning i antall unike brukere.

Gule Sider var i fjor den største ikke-nyhetsorienterte norske mobilsiden, og de har doblet antall besøkende i år. Likevel har de blitt forbigått av mobilutgaven til FINN.no, som på mirakuløst vis har klart å gå fra 1 750 brukere i fjor til hele 43 000 brukere i uke 26, 2010.

Les også: Topp 50 mobilsider

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen