Surfer fritt med Opera Mini

I sommer vil alle russere kunne surfe fritt for rundt 1,50 kroner per dag. Betingelsen er at de bruker den norske nettleseren Opera Mini.

Les også: Test av Opera Mini 5 Beta »

Selve tjenesten er imidlertid ingen nyhet i Russland som sådan. Avtalen om at samarbeid ble inngått mellom Megafon og Opera allerede i 2009. Da var det imidlertid bare abbonnenter i Moskva som kunne benytte seg av tilbudet, som for øvrig har navnet "Unlimited Internet with Opera Mini".

Tjenesten har for øvrig ført til en dramatisk økning i antallet mobilsurfere hos operatøren, skal vi tro Opera.

Kommunikasjonsrådgiver i Opera, Pål Unaune-Zahl, forteller til Amobil at Opera i skrivende stund ikke har noen liknende avtaler i andre land eller med andre operatører. Han legger til at de imidlertid har hatt liknende prosjekter i andre land tidligere, dog i tidsbegrensede perioder.

Oppgraderer maskinparken

Mens vi først er inne på "Dagens nytt fra Opera", kan vi legge til at selskapet i dag meldte om at de har fått nye datatjenere. For deg og meg vil det i følge selskapet gjøre at maskinene kan yte en tredjedel bedre enn de gamle, noe som i praksis betyr at dataene vil bli prosessert raskere og slik kommer raskere fram til mobiltelefoner på surfetur.

I tillegg skal strømforbruket hos Operas tjenere kunne kuttes med hele 35 prosent.

(Kilde: Opera)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen