Surface-teknologi til Windows Mobile

Surface-teknologi kommer til Windows Mobile.
Surface-teknologi kommer til Windows Mobile.

Microsoft har planer om å ta teknologi fra deres Surface-prosjekt til Windows Mobile. Surface er er eller mindre et bord som er en skjerm. Her kan du flytte på "gjenstander" som i det virkelige liv. Dog er dette ikke noe som er tilgjengelig or folk flest, da maskiner med Surface koster flere titusner kroner.

Noe av teknologien i Surface ser ut til å komme til Windows Mobile 7. En del av teknologien skal nemlig integreres i mobiloperativsystemet gjennom .Net 4-rammeverket, skriver techradar.com.

Kommer til berøringsskjermer

Dette skjer imidlertid ikke før det kommer Windows-mobiler med såkalt kapasative skjermer. Det vil si skjermer som er følsomme for berøring, og ikke trykk. Et eksempel på en slik kapasativ skjerm er Iphones skjerm, som ikke vil fungere med en pekepenn.

Prosjektsjefen for Surface, Brad Carpenter, sier at det er mye interesse rundt flertrykkskjermer og naturlige brukergrensesnitt hos Microsoft.

Samme kommando på alle enheter

En av fordelene med Surface-teknologien er at den støtter såkalte "gestures", altså at du kan gjøre enkelte bevegelser, som systemet igjen oversetter til kommandoer. Et tenkt eksempel er at du kunne tegnet en sirkel på skjermen for å laste inn en nettside på nytt.

Microsoft ønsker at disse bevegelsene skal være de samme på Surface som på andre produkter, som Windows Mobile. Dermed får vi trolig se et standardsett med "gestures" på Microsofts produkter fremover.

(Kilde: wmpoweruser.com, techradar.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen