Surface 3 og Surface Pro 3. Neste generasjon kan bli større.
Rykte
Surface 3 og Surface Pro 3. Neste generasjon kan bli større. (Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)

Surface kan bli enda større

Vil Microsoft ta opp kampen med Apples MacBooker?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Siste versjon av Microsofts operativsystem Windows – altså Windows 10 – ble sluppet i «ferdig» versjon for en knapp måned siden, og Intel har omsider kommet på banen med «Skylake», altså sjette generasjon Core i-prosessor.

Med både ny prosessor og programvare på plass, er det ikke så merkelig at det nå også begynner å ryktes rundt en miks av disse. Og ikke uventet er det DigiTimes som mener å ha kontroll på det asiatiske maskinvaremarkedet.

Denne gangen er det Microsoft som skal ha nye Surface-utgaver på vei – en 12-tommer og en enda større med «13- til 14-tommers» skjerm. En slik 12-tommer vil da trolig være på størrelse med Surface Pro 3, som jo tross alt er ett år gammel i disse dager.

Hvor stort kan et brett bli?
Hvor stort kan et brett bli? Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Hva vi skal tenke om en eventuelt enda større Surface kommer jo litt an på tykkelse og vekt, men det er jo grenser for hvor stor skjerm vi kan ha før produktet blir lite anvendbart som nettbrett.

På den annen side er det også mulig at det heller vil legges vekt på ytelse og egenskaper som en bærbar PC med en større Surface. For det er ingen tvil om at produktet må litt opp i størrelse dersom Microsoft ønsker å være et alternativ til populære bærbare som 13-tommers MacBooker og ZenBooker.

Skylake + Windows 10 = Sant

Avdukingen av nye Surface-utgaver kan vi muligens få i oktober måned, da Microsoft ifølge andre rykter vil avholde en stor tilstelning hvor de skal slippe litt av hvert av ny maskinvare.

Ved siden av det rent oppfriskende med en ny og eventuelt større generasjon Surface-maskiner, ser vi også fram til å få paret Windows 10 med Skylake-plattformen. Det er nemlig noen egenskaper i operativsystemet som som ikke fungerer eller i det minste virker dårligere med tidligere generasjoner Intel-prosessorer – blant annet innen strømsparing og sikkerhet.

Dette gjelder dog selvølgelig ikke kun Surface, men alle nye bærbare med Skylake. Så det er bare å glede seg til nye bærbare modeller vil begynne å dukke opp utover senhøsten og vinteren.

Dette er Skylake:
Slik er prosessorene som kommer i neste generasjon PC-er >>>

(Kilde: BGR)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen