Test

Surf School

Konsentrasjonsevnene ble hardt prøvet i løpet av disse 80 minuttene, men jeg tror filmen handlet om en upopulær ungdomsgjeng med diverse sosiale skavanker som reiser til Costa Rica i sommerferien for å lære seg surfing. Her møter de avdankede hippier, en drøss "sexy" silikon-babes og en apekatt i bikini, for å nevne noe. Det befinner seg selvsagt også en gjeng nerde-hatende bøller i området som våre venner må slå i en surfekonkurranse for å gjenvinne selvtilliten.

Mange bikinier men lite talent i
Mange bikinier men lite talent i "Surf School".

Utholdenhetstest

Tilsynelatende er "Surf School" en ganske uskyldig affære. Den er en av disse utallige filmatiske gjenbruksstasjonene for uthulte ungdomskomedie-stereotyper i form av lobotomerte testosteron-neandertalere, poserende bikinijenter og selvsagt den mørkkledde, fremmedgjorte "outsideren" som skal tas inn i varmen igjen. Men den intense stanken av råtnende klisje-kadaver tiltar raskt til det ubehagelig påtrengende, og blir i dette tilfellet massiv nok til å knuse hovmodet til selv de som trodde de var godt bevandret innen det som filmverdenens mørkeste avkroker kan frembringe av rendyrket antitalent. Ja, så dårlig er "Surf School", og vel så det.

Den vil vekke til live smertefulle avskyimpulser du ikke engang visste du hadde, og selv ikke apekatten i bikini og den umotiverte prompingen i filmen vil redde deg fra å kave rundt på gulvet med frådende munn og be om nåde under denne hensynsløse utholdenhetstesten. Og har du ennå ikke akseptert nederlaget, vil den sporadiske bakgrunnsmusikken, en utspekulert enerverende audio-tortur, hamre seg som en syl inn i øregangen for å penetrere hjernebarken din og forårsake kroniske, uhelbredelige krampeanfall.

Kremen av skuespill

Hovedpersonen spilles av en veltrent kropp hvis sjel ser ut til å være på avveie, muligens solgt til djevelen i bytte mot en rolle i "Surf School", en film som mest fremstår som ekshibisjonisme-arena for skamløse oppmerksomhetskåte ungdommer. I den grad han oppnådde sitt livs kall, er det i alle fall én person som fikk utbytte av denne filmen. Neste gang hadde det dog vært en idé å invitere publikum også til festen, som jo tross alt skilter med en apekatt i bikini.

Litt surfing har det blitt plass til også i
Litt surfing har det blitt plass til også i "Surf School".

Surfelæreren, som for øvrig dukket opp som urin-drikkende politimann i "Dum og Dummere", er også her tydeligvis typecastet for sin signatur-ansiktsvridning som noen tydeligvis har stemplet som komisk genialitet av de sjeldne. Begeistringen her i gården lar seg imidlertid styre. Ellers består "skuespillerprestasjonene" av fnising, rumpevrikking, spektakulært pinlig dialog og så videre. Sjimpansen i bikini er den desidert beste og redeligste skuespilleren av dem alle, og så vidt meg bekjent, finnes det ikke engang skuespillerskoler for aper.

Konklusjon

Jeg håper budskapet her ikke ble altfor tvetydig, men kan for ordens skyld gjøre det klart at "Surf School" frarådes ettertrykkelig, betingelsesløst og uforbeholdent. Dersom du ser coveret i butikken, ville jeg nok faktisk også vurdert å benytte ildtang ved berøring, bare sånn for sikkerhets skyld. Ja, og forresten, nevnte jeg apekatten i bikini?

Surf School   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen