Surf på togstasjonen

Reiser du ofte med tog, vet du at ventetiden på stasjonen ofte kan være lang, og til og med lengre enn forventet. For deg som har lest ut boken, spist opp matpakka og er lei av musikken på mp3-spilleren, finnes det snart en redning mot kjedsomheten. Snart vil du nemlig ha muligheten til å surfe på internett mens du sitter på perrongen.

Allerede i løpet av mars vil togstasjonene Oslo S, Nationaltheatret og Lillestrøm alle få WiFi-soner. WiFi-sonene er et samarbeid mellom BaneTele og britiske The Cloud. BaneTele er en av landets bedbåndsleverandører, mens The Cloud spesialiserer seg på å levere infrastrukturer til bredbåndsleverandører.

Den første måneden med WiFi-soner på togstasjonene betegnes som en prøveperiode, og det skal i denne perioden være gratis å surfe på togstasjonene. Michael Fallén i The Cloud Nordic, forteller at WiFi-sonene skal være tilgjengelige for alle, enten gjennom operatører eller andre løsninger.

- Vi er i ferd med å inngå avtaler med store operatører som Telenor og Netcom som kan tilby tilgang gjennom våre WLAN-soner til sine abonnenter. For dem som ikke har et kundeforhold til slike operatører, vil vi tilby egne løsninger, forteller han til Digi.no.

The Cloud tilbyr nemlig en såkalt "pay and go"-tjeneste til togpassasjerer som ikke er kunde av de operatørene som velger å tilby bredbånd på togstasjonene. Dette innebærer at du betaler for å få tilgang til WiFi-sonen en begrenset periode. Denne tjenesten vil i følge Digi kun være tilgjengelig så lenge ikke mange nok operatører har inngått tilbudsavtaler på stasjonene.

Fallén forteller videre at alle bredbåndsleverandører som ønsker det, er velkomne til å tilby sine tjenester i The Clouds WiFi-soner. I Sverige har The Cloud for lengst fått fotfeste i hjertene til landets togpassasjerer. Allerede nå kan søta bror surfe trådløst på nett på 46 av landets togstasjoner.

I Sverige koster det 70 kroner om du vil surfe på nett gjennom The Clouds egen tjeneste. Skal du kun surfe én time, vil det koste deg 70 kroner. Vil du ha tilgang til WiFi-sonen en hel dag, må du ut med 120 kroner. For en hel måneds tilgang til WiFi-sonene, koster det 320 kroner. De norske prisene kommer antakelig til å ligge på et liknende nivå, så snart gratisperioden opphører. I tillegg vil eventuelle operatører, som Telenor og Netcom, gi sine kunder tilgang til WiFi-sonene til egne priser.

BaneTele har planer om å utruste alle av Norges 400 togstasjoner i løpet av 2006. Og hvis utviklingen følger den samme trenden som i Sverige, kan både The Cloud og eventuelle operatører regne med å høre klingende mynt i kassa i månedene fremover. Helt siden i høst har nemlig antallet surfende svensker på togstasjonene doblet seg hver eneste måned.

(Kilde: Digi, IT-avisen, Nettavisen)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen