Surf på nettet med ... kameraet?

Det kan virke som om hensikten med akkurat denne funksjonaliteten først og fremst er tiltenkt deling av bilder via nettet så raskt og enkelt som mulig, men det er neppe noen spesiell grunn at at man ikke skal kunne bruke nettleseren til gjøremål som nettlesere flest benyttes til. Sony DSC-G3 kommer med gratistilgang til AT&Ts hotspot-nettverk i USA, men vi har for øyeblikket ingen informasjon om tilsvarende løsning for det Europeiske markedet, om kameraet skulle finne veien hit. Vi vet heller ikke hvilken nettleser det er som er implementert.

DSC-G3 er imidlertid først og fremst et kamera, og er dermed utstyrt med en 4x optisk zoom fra Carl Zeiss, bildebrikke på 10 megapiksler, og en ansiktsgjenkjenningsfunksjon som kan se forskjell på barn og voksne. Optisk bildestabilisator er også på plass, og den berøringssensitive skjermen er på 8,9 cm (3,5") og sies å ha 921600 bildepunkter. Av minnekort benytter det Sonys egne propriesære MemoryStick-kort, men det har også hele 4 GB innebygget minne, så det tar en stund før man få akutt behov for å utvide det med minnekort.

Vi vet som sagt ikke om kameraet blir lansert i Europa, men i USA er det allerede tilgjengelig til en pris av $500.

Oppdatering: En våken leser har tipset oss om at kameraet faktisk kjører Linux, og Sony har tilgjengeliggjort kildekoden til kameraet på denne siden.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen