Surf med tastaturet

Surfkeys er en utvidelse for Firefox som gjøre det mulig å surfe på nettet via tastaturet. Utvidelsen gir tilgang til navigasjonsfunksjoner i nettleseren. Programmet er ikke noe nytt, men er nylig blitt oppdatert.

Mange av utvidelsene er i utgangspunktet deaktivert, men kan aktiveres og konfigureres etter installasjon. Dette gjøres via menyvalget Verktøy, Utvidelser, Utvidelser, Surfkeys, Innstillinger. Her kan man bla i spesifikke funksjoner i nettleseren og aktivere en hurtigtast for en aktuell funksjon.

Et eksempel på en hurtigtast som er aktivert allerede fra start er bokstaven u – denne aktiverer (åpner) fanen som ligger på venstre siden av en fane som er aktivert (åpen) i øyeblikket. Bokstaven o gjør det motsatte, det vil si aktiverer den høyreliggende fanen. Dette kan være nyttig for brukere som har mange faner åpne samtidig.

De fleste av hurtigtastene i Surfkeys er allerede på plass i Firefox. Hensikten med programmet er å gi brukeren muligheten til å endre på dette, og gjøre tastekombinasjonen enklere ved å knytte kun én bokstav på tastaturet til en handling, eventuelt kombinert med Shift eller Alt-tasten. Programmet passer også godt for bruke av bærbare datamaskiner som ikke har en vanlig mus tilkoblet. Les mer om programmet på surfkeys.mozdev.org.

Last ned

Du finner Surfkeys på addons.mozilla.org.

(Kilde: Mozilla)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen