Surf med Opera på Pocket PC

Tidligere denne måneden lanserte Opera en ny versjon av sin mobile nettleser for Series 60-telefoner. I tillegg kom en ny versjon av den java-baserte versjonen Opera Mini. Nå har det norske selskapet også sluppet nettleseren sin for Pocket PC.

Opera for Pocket PC har allerede vært til gjengelig en stund, i form av en demoversjon. Men nå er fullversjonen til gjengelig på Operas nettsider.

Nettleseren har mye til felles med Operas andre nettlesere for mobile enheter. Small Screen Rendering er selvfølgelig på plass også i Pocket PC-versjonen av Opera. Denne funksjonen gjør at nettsidene og innholdet automatisk tilpasser seg størrelsen på skjermen din, slik at du slipper å navigere sidelengs på sidene.

Surf som på PC-en
Pocket PC-versjonen av Opera har, i likhet med PC- og Mac-versjonen, støtte for faner. Dette innebærer at du kan ha flere nettsider åpne i samme vindu, og at de inaktive nettsidene vises som faner øverst i nettleseren. En annen funksjon i nettleseren hindrer at irriterende små reklamevinduer spretter opp uten at du har bedt om det.

Nettleseren har autofullføring av nettadresser. Det betyr at du slipper å taste inn lange nettadresser til sider du har besøkt før, siden nettleseren husker adressene.

Er teksten på en nettside liten, har du mulighet til å forstørre både tekst og bilder. Om du ønsker å hoppe ut av den vanlige Opera-rammen og surfe i fullskjerm, kan du også gjøre det. I tillegg har du mulighet til å laste ned bilder og andre filer direkte fra nettleseren til telefonen din.

Opera har også tenkt på sikkerheten når du surfer på nett med Pocket PC. Du kan stille inn nettleseren til å kjenne igjen sikre nettsteder, slik at du enklere kan unngå å bli utsatt for nettsvindel.

Opera 6.8 for Pocket PC kan også brukes med som operativsystemene Windows Mobile 5.0 og Windows Mobile Pocket PC 2003. Du kan laste ned nettleseren fra Operas egne nettsider. Her finner du også en fullstendig liste over alle funksjonene nettleseren kan by på. Du får prøve nettleseren gratis i én måned, deretter må du betale 130 kroner for å få bruke programmet.

(Kilder: Opera)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen