Med Touch Browser kan du glemme denne her. (Bilde: Simen J. Willgohs / Amobil)

Surf med fingeren i Windows Mobile

Mens Windows-telefoner ligger teknisk i front på flere områder, er det mange som klager på den medfølgende nettleseren Pocket Internet Explorer. Ikke bare har den små taster og krever pekepenn for å navigere, den ligger funksjonsmessig langt bak nettleseren til både Iphone og Opera.

Styr med fingeren

Nye Touch Browser 1.0 fra Makayama gir deg mulighet til å få en skikkelig nettleser på telefonen. Som navnet indikerer så styrer du Touch Browser med fingeren, der du kan bla deg rundt på en nettside ved å dra fingeren over skjermen, slik som på Iphone. Ønsker du å klikke deg inn på et nettsted velger du også lenken med fingeren.

Nettleseren skiller seg ut fra Internet Explorer ved at den også skjuler alt av verktøyslinjer når du leser en nettside. Leseren bruker hele skjermarealet, slik at du ikke skal lide mer enn nødvendig for den lille telefonskjermen. Og når du skal skrive inn adressen til et nytt nettsted så har leseren et fullt qwerty-tastatur tilgjengelig, så du slipper å knote adressen ned på "mobilmåten".

Ikke multi-touch

Dessverre kan du ikke zoome eller bruke to fingre samtidig, som på Iphone. Bak dette ligger maskinvare-begrensninger, ikke dårlig programvare, og dette er noe den enkelte telefonprodusenter må ta grep om.

Men dersom Touch Browser er interessant kan denne kjøpes fra Makayama for vel 100 kroner. Selskapet har også laget en video om hvordan nettleseren fungerer.

(Kilder: Mobilemag, Makayama)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen