Surf i lufta med Netcom

Det svenskfinske konsernet TeliaSonera som eier Netcom har underskrevet en avtale med internettleverandøren Connection by Boeing. Avtalen innebærer en innføring av TeliaSoneras trådløse bredbåndstjeneste HomeRun på langdistanseflygninger fra og med den 17. juni.

Connection by Boeing tilbyr et system for datakommunikasjon i fly. Tjenesten linker satelitter med spesielle antenner på flyene som blir i stand til å sende og motta store mengder data mens de befinner seg tusenvis av meter over jorda.

Kontor på flyet
- Tiden man sitter på flyet vil nå bli mer effektiv og verdifull for våre kunder, siden de nå får mulighet til å jobbe på samme måte som på kontoret, sier Terje Christoffersen direktør for marked, produkter og tjenester i TeliaSonera.

HomeRun vil gjøres tilgjengelig ombord på langdistanseflygningene til SAS, og på enkelte fly fra Lufthansa, ANA og Japan Airlaines. På lengre sikt skal man kunne bruke systemet også på kortere flyturer.

For å surfe på internett ombord trenger du en bærbar datamaskin med innebygd WLAN-kort og et HomeRun abonnement. Deretter skal du kunne surfe med en overføringshastighet på oppimot 11 Mbit/s. Av sikkerhetsmessige årsaker er bruk av 2G/3G-oppkoblinger ikke tillatt.

Alt har sin pris og flygninger opp til to timer koster 116 kroner, mellom to og seks timer koster 156 og mer enn 8 timer koster 236 kroner.

TeliaSonera sier HomeRun-abonnementet kan brukes ved mer enn 15.000 steder i over 20 land rundt omkring i verden.

Netcom-abonnenter kan bestille HomeRun ved å sende en SMS med kodeordet 'homerun' til 1989. Du vil da motta en påloggingskode til HomeRuns nettverk på din mobiltelefon.

(Kilder: Netcom, TeliaSonera)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen