Surf gratis i London

Nå får London en åpen og helt gratis WiFi-sone langs elven Themsen. Bak nettet står selskapet MeshHopper og nettstedet Free-hotspot.com, som er en informasjonsside for alle som leter etter åpne WiFi-soner.

Nettet markedsføres som gratis. Men for å få nyte nettsurfingen uten å betale må du finne deg i å se på en reklamefilm hvert kvarter. Reklamefilmene er mellom 15 og 30 sekunder lange, skriver Cnet News.

Det finnes imidlertid et alternativ for deg som ikke orker tanken på å se sjampo- og cola-reklamer hvert femtende minutt, nemlig å betale. For reklamefri nettsurfing via MeshHoppers WiFi-soner, må du ut med rundt 35 kroner per time eller 115 kroner i måneden.

Sirupstregt med reklame
Hastighetene i WiFi-sonene er ikke mye å skrive hjem om, enten du betaler eller velger å holde ut reklamesnuttene. Velger du reklameversjonen, får du surfe med en makshastighet på 256 kbps, noe som er tregere enn hastigheten til 3G, nemlig 384 kbps.

Velger du å betale for surfingen, får du en makshastighet på 500 kbps.

I følge ZD Net skal WiFi-sonen langs Themsen være rundt 35 kilometer lang i løpet av august.

Her i Norge finnes det ikke noe liknende tilbud. Det nærmeste du kommer er Trondheims-prosjektet Trådløst Trondheim. Dette nettet er foreløpig ikke åpent for andre enn studenter og ansatte ved NTNU i byen.

Les mer om Trådløst Trondheim >>

I Oslo planlegger WiFi-selskapet Fon og reklameselskapet Clear Channel om å gi byens borgere gratis Wi-Fi i reklamestativer.

Les mer om gratis Wi-Fi fra Fon og Clear Channel >>

(Kilder: ZD News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen