Sur mottakelse for varemerket candy
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/Candy Jam/montasje)

Sur mottakelse for varemerket candy

Slik vil konkurrerende spillutviklere protestere mot Candy Crush.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Spillutvikler King.com, som står bak megasuksessen Candy Crush Saga, offentliggjorde i går at de hadde fått godkjent sin søknad om å registrere ordet "candy" som sitt varemerke innen EU. De neste 30 dagene har konkurrenter og andre som er uenige i avgjørelsen anledning til å klage på vedtaket.

Ifølge Polygon.com vil Candy Crush-utvikleren møte massiv motstand. Spillutviklerne Caribou og UUAV arrangerer nå Candy Jam, en aksjon hvor de oppfordrer andre spillutviklere til å lage godteriversjoner av mobilspillene sine, og bruke ordet Candy i tittelen.

"Bekjemp varemerke-trolling – lag et spill. Hvorfor? Fordi varemerking av vanlige ord er helt latterlig..." skriver Candy Jam-arrangørene på sine nettsider.

Ikke like alvorlig som det virker?

Har du sett dette spillet før?
Har du sett dette spillet før?Foto: Apple App Store

Hvis King.com fortsatt skulle sitte igjen med rettighetene til å bruke ordet "candy" i en hel haug av sammenhenger, mener en advokat som Polygon har snakket med at det ikke nødvendigvis kommer til å bety så mye.

Advokaten Jesse Saivar fra Greenberg Glusker forklarer at dersom en av hans klienter hadde fått et brev som krevde at de byttet navn på et goderi-spil, så ville han svart:

– "Du eier kanskje varemerket, men med mindre du kan bevise at forbrukerne tar feil av mitt spill og ditt spill, kan du ikke forhindre meg i å bruke et beskrivende ord i tittelen på mitt spill".

– Under varemerkeloven kan du ikke eie eksklusiv rett til et ord som er beskrivende for varer eller tjenester som du tilbyr under den merkevaren, forklarer Saivar.

Derimot trekker Polygon frem et eksempel på en mindre utviklere som følte seg presset av King.com til å fjerne appen All Candy Casino Slots – Jewels Craze Connect: Big Blast Mania Land fra Apple AppStore. Dette fordi utvikleren Benjamin Hsu ikke var klar over varemerkereglene, samt at han ikke ville hatt råd til å forsvare seg med en advokat.

Bakgrunn: Nå får ingen kalle seg "candy":
Candy Crush vil tvinge mindre selskaper til å skifte navn »

(Kilder: Polygon.com, Candy Jam)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen