SuprNova-arvtageren eXeem offisielt lansert


Bilde: CNet News.com

Vi skrev allerede i begynnelsen av desember om planene SuprNova hadde for å lage et desentralisert BitTorrent-nettverk. For å koble deg opp må du ha en kopi av klienten eXeem, som foreløpig blir betatestet i et lukket nettverk bestående av 5 000 personer. Klienten benytter seg av en modifisert versjon av BitTorrent-protokollen, og lar deg søke blant filene folk deler, mye på samme måte som KaZaa.

Programmet har fått støtte fra et ikke navngitt selskap, og har nå offisielt ansatt personen som tidligere styrte SuprNova, bare kjent som Sloncek. Betatestere rapporterer at programmet fungerer ganske bra, og en betatester uttalte til CNet News.com at det virker raskere enn andre fildelingsprogrammer, men med bare 5 000 personer på nettverket er det vanskelig å dømme.

eXeem har ingenting med BitTorrent å gjøre... Det er bare enda et piratkopieringsverktøy. - Bram Cohen

BitTorrent har tidligere vert svært åpent for angrep når det gjaldt piratkopiering, siden protokollen krevde at man la ut .torrent-filer på nettsteder. LokiTorrent.com er en slik side som nå blir saksøkt av MPAA, og har til nå fått inn over $36 000 i donasjoner fra sine brukere, det er over 220 000 kroner, for å dekke saksomkostninger.

Det er foreløpig ikke satt noen dato for når eXeem kommer til å være klart for sluttbrukere. Mannen som fant opp BitTorrent-protokollen, Bram Cohen, sa til CNet News.com at eXeem har ingenting med BitTorrent å gjøre... Det er bare enda et piratkopieringsverktøy..

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen