Superzoom til Ricoh GXR

Den nye modulen montert på basen.
Den nye modulen montert på basen.

Ricoh GXR er et kamerasystem der du har en base med skjerm, batteri, knapper og kontroller, og så kan du sette på separate moduler med objektiv, bildebrikke og prosessor.

Nå har Ricoh lansert en superzoom med brennvidder tilsvarende 28-300mm f/3.5-5.6 og en 10 megapikslers CMOS bildebrikke på 1/2,3 tommer.

Bildebrikken er den samme som i Ricoh CX3, men prosessoren er ny.

Bildebrikken er av den bakbelyste typen som skal gi bedre lysfølsomhet og dermed mindre støy og høyere bildekvalitet. Høyeste ISO-verdi er 3200. Brikken støtter også HD-videoopptak i 720p.

Kameraet støtter programskift, lukkerprioritet og blenderprioritet. Det har en makrofunksjon som lar deg gå inn til 1cm fra motivet på vidvinkel og 27cm på tele. Det bør kunne gi en ganske god forstørrelse

Modulen har fått betegnelsen P10 28-300 mm F3.5-5.6 VC som også indikerer at den har bildestabilisator på CCD-brikken.

Prisen i Norge er foreløpig ukjent, men den vil komme på markedet i Norge i juni. I England får den veiledende pris på £250.

Da vi først skrev om denne modulen i slutten av februar, var lite kjent. På samme tid nevnet vi en ny 28mm f/2.5. Denne er ennå ikke offentliggjort, men vi kommer selvfølgelig tilbake med informasjon, straks det foreligger. Det er signalisert at det kommer moduler som ikke er fotografiske, slik som prosjektor, GPS og annet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen