Test

Supervoksen

Rebekka, Sofie og Claudia er 15 år gamle, og føler seg verken som barn eller voksne. De må betale voksenbillett på bussen, men får ikke kjøpt alkohol eller komme inn på de kuleste utestedene. Dette blir de tre jentene grundig leie av, ja, så leie at de setter i gang med selvoppfunne ritualer som skal markere overgangen til voksenlivet. Ritualene har et sterkt preg av sex; det blir blowjob, tungekyssing, og å være hore for en kveld, noe som gir seg utslag i komiske situasjoner.

Mye handler om sex i
Mye handler om sex i "Supervoksen".

Sex og andre problemer

Tenåringsproblemer på film har vi sett før. Svenskene har laget flere gode filmer om temaet; det er nok å nevne fantastiske "Fucking Åmål". De norske bidragene har vært heller kjipe; "Bare Bea" og "Tommys inferno" imponerte ingen. "Supervoksen" imponerer heller ikke, men er tross alt en morsom liten film om hvor vanskelig det kan være å være tenåring. Rebekka er hovedpersonen, og vi blir godt kjent med den 15-årige jenta; vi får ikke så rent lite sympati for henne gjennom filmen.

Overfladisk

Dessverre blir "Supervoksen" for overfladisk til at man vil huske den særlig lenge. Det aller meste i filmen har vi sett før; mange ganger før. At puberteten byr på en del problemer er vel noe de fleste er klar over. Og regissør Christina Rosendahl klarer ikke å uttrykke følelser og forelskelser på en vellykket måte. Det er det komiske som kommer i fokus; og det er synd når filmen gir seg ut for å være et drama. Når det er sagt, så klarer iallefall regissøren å få deg til å trekke på smilebåndet i løpet av den halvannen time lange filmen.

De tre venninnene gjør gode skuespillerprestasjoner.
De tre venninnene gjør gode skuespillerprestasjoner.

"Supervoksen" handler også om å gi seg mens leken er god, og om å prøve grenser. Ritualene, som forøvrig blir tilfeldig valgt via en spåkopp, fører nemlig jentene opp i for dem uvante, og ikke minst farlige situasjoner. Historien flyter også godt, selv om den altså ikke er særlig original. Man kjeder seg absolutt ikke gjennom denne danske filmen. Skuespillerprestasjonene er det lite å si på; alle de tre hovedpersonene, spilt av Emma Leth, Cathrine Bjørn og Amalie Lindegård er gode som tre forvirrede tenåringsjenter.

Konklusjon

"Supervoksen" blir bare en ny film i rekken av "tenåringer har problemer"-filmer, som verken engasjerer eller forteller noe nytt. Men det er vanskelig å mislike en slik film; til det er den for uskyldig, søt, og ufarlig. Enkelte morsomme situasjoner trekker også opp. Å se denne filmen er ikke verdt de nå forholdsvise dyre kinobillettene, så hold deg hjemme om du ikke har veldig lyst til å oppleve tenåringslivet igjen.

Se trailer til filmen her.

Supervoksen   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen