Supervidvinkel fra Zeiss

Supervidvinkel fra Zeiss

Men bare til Nikon og Canon

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Carl Zeiss annonserte i dag at de vil slippe en ny ekstremvidvinkel for Nikon og Canon. Det nye objektivet lyder navnet Distagon T* 2.8/15 og får en brennvidde på 15 mm, med en største blender på f/2.8.

Optisk vil objektivet vissnok ha svært lite fortegning, påstås det fra produsenten, og konstruksjonen er 11 elementer i 10 grupper. To av elementene er asfæriske, og i tillegg skal objektivet være utstyrt med spesielglass som reduserer fargefeilbrytning. Det ene elementet skal også ha såkalt flytende montasje, som skal gi skarpere bilde uansett fokusavstand.

Selve objektivet er som vanlig bygget i metall, og slike fiksfakserier som autofokus eller bildestabilisator må du se langt etter. Selve fatningen skal bestå av herdet metall.

Nærgrensen blir 25 cm og diagonal synsvinkel oppgis til 110 grader. Nikon-utgaven skal måle 132 mm i lengde og 730 gram på vekta, mens Canon-versjonen er 3 mm lengre og 90 gram tyngre. Begge to kommer på markedet i mai, men prisen er enda ikke fastsatt, opplyser importøren til Akam.

Om du i dag tilfeldigvis befinner deg i Hong Kong kan du stikke innom Hong Kong Flower Show, hvor de nye objektivene vises frem for første gang.

OPPDATERING:
Focus Nordic, som er norsk importør for Zeiss, kan nå melde at dette objektivet får en veiledende pris på kr 20 500,- og vil forhåpentligvis dukke opp i løpet av april.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen