Supertynt kredittkortkamera

Se større bilder i produktguiden

Det er helt tydelig at det er en hard konkurranse om å ha det minste, fullblods digitalkameraet. Det er ikke lengre snakk om å kutte i viktig funksjonalitet for å gjøre det lite. EX-S500 er det tynneste kameraet vi har sett til nå. Det har en tykkelse på 16,1mm, eller 13,7mm dersom du ikke tar med det som sikker ut fra selve kamerahuset.

Det er imponerende å se hvordan utviklingen mot mindre og tynnere kameraer går. Det som er spesielt denne gangen, er at det ikke er benyttet et internt objektiv med ”persikopløsning”, men et vanlig objektiv som kommer ut fra kamerahuset. Det må være vanskelig å få til det på en god måte. Likevel har Casio fått plass til skjermen rett bak objektivet. Sonys CyberShot DSC-T7, har skjermen på motsatt side av det som er vanlig, for at ikke skjermen skal ligge der hvor objektivet er. Dette for å gjøre det enda tynnere. Likevel er Casio sitt kamera noen få millimeter tynnere enn Sony sin modell.

Spesifikasjonene på kameraet er helt ordinære. 5 megapiksler, 3x optisk zoom, med brennvidder tilsvarende 38-114mm, og lysstyrke f/2,7-5,2. Det er bra lysstyrke på vidvinkel, men heller svak på tele.

Kameraet har mulighet for å ta opp video i 640 x 480 punkter, med 30 bilder pr. sekund, dette er vanlig på nye kameraer i dag, men bra at det er blitt plass til dette i også i minikameraet fra Casio.

Se større bilder i produktguiden

Skjermen på kameraet er på 5,6cm, eller 2,2 tommer. Det er bra størrelse for skjemen på et så lite kamera. Ut fra bildene vi har mottatt, ser det likevel ut som om layout på knapper og liknende gir gjenværende plass til å hvile tommelen på, så man ikke kommer borti knapper ved et uhell.

Det vi lurer litt på er hva all denne miniatyriseringen har å si for batterilevetiden. I det siste har vi sett dramatisk økning av batterilevetid på mange ulike typer kamera, og noe av grunnen til det er selvfølgelig at kameraene har blitt mer energieffektive, og at batteriene har blitt bedre. Spørsmålet er da om Casio har brukt denne effektiviseringen til å spare inn størrelse ved å gjøre batteriet mindre, eller om det har fått god batterikapasitet. Vi forventer ikke underverker i så måte, men Casio har ikke oppgitt kapasiteten i pressemeldingen sin, og det leder oss til å mistenke at det ikke er noe særlig å skrive hjem om. Vi vil gjerne bli gledelig overrasket på dette området.

Kameraet er ventet på markedet i juli, og har en forventet pris i England på £300.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen