Supertynt digitalkamera fra Samsung

Se større bilder i produktguiden

Kameraet er enkelt å betjene, tar liten plass, veier lite, og ser ganske flott ut. Det er med andre ord et kamera for de som ønsker seg et lite smykke som kan ta bilder, og for de som ønsker å ha kameraet med seg hele tiden, men ikke merke at det er der før de trenger det.

I konkurransen om det tynneste kameraet, har Sony oppgitt tykkelsen på CyberShot DSC-T7 til 15mm, men da kommer det et skyvedeksel foran objektivet i tillegg, og da blir det mer enn 17mm. Det er derfor sannsynlig at man ikke finner noe som er tynnere enn Digimax i5 på markedet i dag.

For å klare å lage kameraet så tynt, og likevel ha optisk zoom, har Samsung lagt objektivet i sin helhet internt i kameraet, og lyset treffer det via et speil. Denne metoden brukes også av flere andre produsenter, men det er første gangen Samsung benytter den.

Kameraet ser ut til å ha en bra videofunksjon, med mulighet til å ta opp video i 640 x 480 med 30 bilder pr. sekund så lenge det er plass på minnekortet. Det benytter MPEG-4 for å gi god kvalitet uten at det tar for mye plass. De har også lagt inn en stabilisatorfunksjon som kan rette opp mindre rystelser. Denne er bare for videoopptak, ikke for stillbilder.

Se større bilder i produktguiden

Samsung ha utstyrt kameraet med en 2,5 tommer stor LCD-skjerm med en oppløsning på hele 230 000 punkter. Skjermer med så høy oppløsning er langt bedre å bruke, ikke minst for å se om et bilde er skarpt. Det blir også plass til mer informasjon på skjermen. Etter å ha sammenliknet skjermer av denne typen med skjermer med halve oppløsningen må vi si at det er en vesentlig forskjell, og alle produsenter burde gå over til den høyere oppløsningen. Bra Samsung.

Til å lade kameraet kan du bruke den medfølgende laderen, eller laderen til mobiltelefonen hvis du har en telefon fra Samsung. Det gjør at du kan spare deg for en lader når du skal ha med begge deler på tur. Det følger med en krybbe som kameraet kan settes i for lading og kommunikasjon med datamaskinen.

Pris og leveringstid er foreløpig ukjent.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen