Supertynn mobil

Det russiske designbyrået Proekt laget nylig et utkast til hva fremtidens moteløver vil gå rundt med. I denne sammenhengen er det riktignok ikke snakk om klær i siste mote, men en telefon som de fleste mote-entusiaster trolig ville satt pris på. Og i tillegg til å være lekker, har den en god del å by på.

Telefonen skiller seg ut fra dagens godklumper ved at skjermen ikke er en adskilt del av telefonen, men heller èr hele telefonen. Taster og joystick er lagt inn i den trykkfølsomme skjermen som dekker hele telefonen. Oppløsningen er på 700x266 piksler som totalt overgår de skjermoppløsningene vi finner på dagens telefoner.

Konseptelefonen skal i tillegg til et design for feinsmeckere ha Blåtann og støtte for 3G samt støtte for trebånds GSM. Målene på telefonen er imponerende små og med en tykkelse på minimale 11 mm, slår den lett Sony Ericsson T610 for eksempel, som har en tykkelse på lubne 19 mm.

For å i det hele tatt få plass til alt dette i en så liten innpakning, har designhuset valgt å utstyre mini-telefonen med et brenselcelle-batteri. Denne batteritypen gjør det mulig å ha mye mindre batteri med en mye større kapasitet enn dagens batteri, og er uten tvil noe vi vil se mer av i fremtiden.

Telefonen er desverre en prototype, og vil nok dermed ikke komme til våre butikkhyller, men gir samtidig en pekepinn på hvordan en telefon kan se ut i fremtiden. For de som ønsker å vite mer om hvordan telefonen fungerer har vi lagt ut en GIF-fil her, som raskt demonstrerer hvordan telefonen fungerer. Vel bekomme!


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen