Test Supertooth Disco 2

(Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Liten høyttaler med mye lyd

Supertooth har kommet med en oppfølger til sin Supertoth Disco.

Supertooth har lansert sin andre blåtannhøyttaler i Disco-familien. Den første, Supertooth Disco, kom på markedet for snart fem år siden, og ble godt mottatt den gangen.

Nå er det tid for en oppfølger, og den har altså fått det originale navnet Supertooth Disco 2.

Helt ny design

Det er ikke mye ved Supertooth Disco 2 som minner om forgjengeren. Mens den første modellen var lav og bred (31 cm bred og 8,9 cm høy), er oppfølgeren smal og høy (10,9 cm på det bredeste, og 18 cm høy).

Høyttaleren er ganske plasseringsvennlig. Den finnes i flere farger.
Høyttaleren er ganske plasseringsvennlig. Den finnes i flere farger.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Begge er oppladbare med 2 x 8 watt høyttalere, og begge har innbygget basselement. Men nykommeren leveer ikke like kraftig lyd som forgjengeren.

Til gjengjeld er den nye modellen lettere enn den gamle. Den gamle modellen veide 1,14 kilo, mens den nye veier nøyaktig det halve – 570 gram. Nykommeren finnes også i en rekke fargerike utgaver, men vårt testeksemplar er sort.

Overraskende fyldig lyd

Selv om det ikke er noe stort basselement i Supertooth Disco 2, så leverer den overraskende god lyd. Den spiller riktig nok ikke like høyt som sin forgjenger, men den matcher det meste av hva du ellers finner i av trådløse høyttalere til under 1000-lappen.

Hele dingsen veier et drøyt halkilo.
Hele dingsen veier et drøyt halkilo.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Kortversjonen er at høyttaleren spiller meget godt lyd på moderat volum, og følgelig er fin for nattbordet, hotellrommet, kontoret og kjøkkenbenken. Men skal du ha den med deg til et sted med lit støyende omgivelser kan den bli i spedeste laget. Den er heller ikke noe du vil trekke frem om du har samlet venner til et lystig lag. Med mindre du har veldig få og veldig rolige venner, da.

Du kan koble til lader og ekstern lydkilde.
Du kan koble til lader og ekstern lydkilde.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Det var altså mer sprut i den gamle Supertooth-høyttaleren. Den ga også litt mer stereoperspektiv på lyden, i alle fall om du ikke satt for langt unna. Disco 2 har også stereohøyttalere plassert i hver sin retning, men lydbildet blir likevel ikke like åpent.

Støtter APT-X

Den største fordelen med Supertooth 2 er at den er lett å frakte med seg. Den tar liten plass og har lav vekt, og spiller som sagt høyt nok for små rom. Lyden blir heller ikke ødelagt av Bluetooth-komprimeringen, som her foregår over Bluetooth 4.0 med ATP-X. Nå er det riktig nok ikke alle mobiltelefoner som støtter APT-X, men for de som gjør det blir lyden altså ikke unødig skjemmet av komprimering.

Sammenliknet med andre mobilhøyttalere i samme segment er dette et produkt som gir mye for pengene. Betjeningstastene på toppen av høyttaleren er også enkle å bruke. Du kan pause, skippe låter (spole) og justere volum. Du kan også skru opp volumet med tastene på mobilen, men for å få det høyeste volumet må du skru opp til maks på begge enhetene.

På baksiden er det en 3,5 mm inngang for andre musikk-kilder som ikke har Bluetooth. Det betyr at du også kan bruke den som en PC-høyttaler.

Superenkel å bruke

Tilkobling til mobiltelefon er også enkelt. Du holder hovedbryteren inne til du hører at høyttaleren slår seg på, klargjøres med to pip, og så spiller en tilkoblingstone. Da blinker hovedbryteren rødt, og du kan søke opp høyttaleren fra telefonen.

Betjeningen er enkel og funksjonell.
Betjeningen er enkel og funksjonell.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Supertooth Disco 2 kan ikke være paret med mer enn en telefon om gangen, og du kan heller ikke bruke den som konferansehøyttaler. Om noen ringer til deg mens du spiller over høyttaleren, vil høyttaleren slutte å spille til samtalen er over.

Alt i alt er dette en høyttaler vi ikke har noen motforestillinger mot å anbefale.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen