Superrask Casio

Ekstramkamera for folk flest?
Ekstremkamera for folk flest?

I vår lanserte Casio sitt Exilim Pro EX-F1, det første ultrazoomkameraet som kunne ta opp seriebilder i vanvittige 60 bilder pr. sekund, eller videoopptak i opptil 1200 bilder pr. sekund.

Nå har det kommet en oppfølger som er både mindre, billigere og lettere. Noen av de ekstreme spesifikasjonene er moderert noe, mens annet, slik som for eksempel zoomområdet, er forbedret.

Ex-FH20 har fått høyere oppløsning på 9 megapiksler. Men brikkestørrelsen er redusert fra 1/1,8 tomme til 1/2,3 tomme. Dette er antakelig ikke heldig for bildekvaliteten, særlig ikke på høyere ISO-verdier. Men den mindre brikken muliggjør større zoomområde, noe mange vil sette stor pris på. Du kan nå zoome fra tilsvarende 26mm og helt ut til 520mm. Det er en dramatisk forbedring fra forgjengeren som hadde tilsvarende 36-432mm. Særlig vidvinkelområdet er velkomment.

Der forgjengeren kunne ta seriebilder på 6 megapiksler med en hastighet på inntil 60 bilder pr. sekund, kan FH20 ta bilder på 7 megapiksler med 40 bilder pr. sekund, eller 8 megapiksler med 30 bilder pr. sekund. Fortsatt er det begrenset til ett sekunds opptakstid i full hastighet.

Skjermen er nå på 3 tommer.
Skjermen er nå på 3 tommer.

Videoopptakene kan foregå med inntil 1000 bilder pr. sekund, som er noe dårligere enn forgjengerens 1200. Oppløsningen i denne hastigheten er også dårligere. Nå er den nede i 224 x 56 piksler, noe som nesten ikke er brukbart til noe som helst, dessverre. Muligheten for å ta opp i 1080i er også borte. Du kan fortsatt ta opp i 1280x720 (720p) med 30 bilder pr. sekund.

Casio Exilim Ex-FH20 har mindre mål og vekt, større skjerm og bedre zoomområde enn forgjengeren. Med en veiledende pris 4490,-, som er langt under gateprisen på forgjengeren, vil dette for de fleste være et langt mer interessant kamera. Det man mister i hastighet og muligheter er ekstreme ting man sjelden vil bruke. Vi tror derfor dette er et lurt steg å ta av Casio, og de befester sin plass som konge (og foreløpig eneste deltaker) i denne nisjen.

Kameraet vil bli tilgjengelig i butikkene i oktober.

Du kan sammenlikne spesifikasjoner med forgjengeren.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen