Supermicro støtter dobbel PCIe-grafikk


Supermicro SUPER X6DA8-G

Xeon basert på "Nocona"-kjernen er som kjent Intel sin første prosessor som kommer med EM64T-teknologien [les mer hos Intel], som betyr at prosessoren kan eksekvere både 32- og 64-bit kode. Prosessoren ble lansert i går, og skal første og fremst kjempe mot AMD Opteron.

Dobbel GeForce 6800?
Supermicro kan nå melde om at selskapet er i full gang med å produsere hovedkort rettet mot Xeon "Nocona", basert på E7525-brikkesettet - også kjent under kodenavnet "Tumwater". Særlig spennende er toppmodell-serien "SUPER X6DA8", som får støtte for doble PCIe x16-grafikkort. Det betyr at man på disse hovedkortene trolig kan kjøre to GeForce 6800-kort i tospann.

I realiteten er den ene av de to PCIe-portene bare utstyrt med PCIe x4-signalering, men ifølge Supermicro sin pressemelding støttes faktisk to stykk PCIe x16-grafikkort. Kortene i denne serien støtter ellers DDR2- eller DDR(1)-minne via åtte DIMM-slotter, har Gigabit LAN og Ultra 320 SCSI innebygget.

En rimeligere serie ved navn "X6DAL" kommer i det mer tradisjonelle ATX-formatet og støtter DDR333/266-minne. Her finner vi f.eks. kortet "SUPER X6DAL-TG" som støtter seks S-ATA-enheter, hvorav fire av disse er av typen S-ATA-II.

Prisene er foreløpig ikke kjent, men regn med at kortene i toppserien SUPER X6DA8 blir dyre, tatt i betraktning at disse retter seg mot avanserte arbeidsstasjoner og servere.

Les pressemeldingen i sin helhet hos Supermicro.

(kilder: VR-Zone, Supermicro)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen