Supermicro lanserer SuperBlade

Supermicro er en markant produsent av servere. Det finnes mange maskiner basert på Supermicro rundt om i Norge. De følger nå trenden med bladservere og har lansert en utgave som kan gi de store kamp. Serveren ble først vist frem på Cebit, hvor vi tok en titt på maskinen.

Bladløsningenen støtter prosessorer fra både Intel og AMD, med to eller fire sokler. Det vil si at man kan ha 4 sokler pr node, noe som vil si 40 sokler pr kabinett. Imponerende til å bare ta opp 7U i rackskapet. Den støtter med andre ord Xeon MP og DP, samt Opteron 2000 og 8000. I fremtiden vil den også støtte blant annet AMDs Barcelona som er ventet i løpet av sommeren.

Kabinettet har flere tilkoblingsmuligheter til resten av verden. Som standard er det en gigabit-nettverksmodul med flere porter som er veien ut, men det er også mulig å få moduler med 10 gigabit og Infiniband. Strømforsyningene finnes i to utgaver, en for lavstrøm og en for vanlige prosessorer. Strømforsyningen er i en 3+1 konfigurasjon.

Hvert blad har plass til to hot-swap harddisker av enten SAS eller SATA. Man kan velge om man ønsker 2,5 eller 3,5 tommers utgaver av harddiskene.

Tilgjengelighet og pris er foreløpig ukjent.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen