Supermann-slektninger vant rettsak

På 1930-tallet skapte nå avdøde Siegel den legendariske superhelten Supermann sammen med Joe Shuster. Nå, over 70 år senere, har Siegels etterkommere vunnet en potensielt dyrebar rettssak mot Warner Brothers, skriver Variety.

Superman i tegneserieform for første gang. I dag er dette første nummeret av Action Comics verdt over en halv million dollar.
Superman i tegneserieform for første gang. I dag er dette første nummeret av Action Comics verdt over en halv million dollar.

Uforutsigbart

Rettsaken kan komme til å koste Warner dyrt, men det er ennå vanskelig å si. Først om fem år har Siegels slektninger mulighet til å saksøke produksjonsselskapet for tapt inntekt. Frem til den tid har Warner flere Supermann-prosjekter gående, blant annet oppfølgeren til ”Superman Returns” og den mye omtalte ”Justice League”.

Rettsaken omhandlet inntekter som har kommet fra utlandet i etterkant av 1999. Dette året klarte Siegels slektninger nemlig å omgjøre den eldgamle kontrakten som bekreftet at Siegel solgte sine Supermann-rettigheter til ”Detective Comics” for 130 dollar.

I Warners favør

Warner Brothers har ennå ikke kommentert utfallet av rettsaken utover en pressemelding som sier at ”viktige sider vedrørende inntektene gikk i vår favør”.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen