Superkjapp mobilnettleser

Superkjapp mobilnettleser

Mobilprogrammet Opera Mini 4 er et svært nyttig nettleserprogram til mobilen. Og det er gratis. Den tidligere utgaven av programmet er lastet ned av 15 millioner på verdensbasis, og dette er ikke uten grunn.

Vi har gjort en kjapp test for å finne ut hva det kunne by på.

Vi brukte nåværende browser på mobilen til å gå inn på wapsiden mini.opera.com/beta og det var herfra vi lastet ned programmet. Husk å laste den inn på mobilminnet, ikke på minnekortet.

Hurtig og billig
Vi merker oss at ved surfing, laster den ned sidene raskt. Dette er fordi den laster ned en svært liten datamengde, oftest bare syv kilobyte per side. Siden lastes ned i sin helhet til en server hos Opera, der den forminskes og sendes tilbake til mobilen. Dette gjør at man også kan spare en del penger, fordi man som oftest betaler for internettrafikk på mobil.

Smart
Vi forsøker først en wapside, wap.trafikanten.no, dette går raskt og feilfritt. Vi prøver også en tyngre side, VG.no som formerlig tyter av bilder. Det går meget raskt, spesielt i forhold til mobilens ordinære nettleser.

Som vi ser i demonstrasjonsvideoen til Opera  vises siden som på en datamaskin og vi kan vi kan zoome inn ved hjelp av et søkevindu.

Jeg tilter skjermen til siden på min Nokia N93i, og jeg ser at nettleseren heldigvis registrerer dette og laster inn siden på nytt, slik at den bruker hele bredden. Dette er kjekt.

Forbedringspotensiale
Vi må selvsagt huske på at dette er en betaversjon, altså en versjon som ikke er komplett ennå.

Foreløpig kan vi trygt si at det er verdt å laste ned, noe du kun kan gjøre ved å gå inn på wap. Skriv mini.opera.com/beta inn i adressefeltet på mobilen, og trykk på download.

Demonstrasjon ser man på denne videoen;


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen