Superkameraet

Den siste tiden har det dukket opp stadig mer spennede kameraer for håndholdte datamaskiner, men selv de mest imponerende kameraløsninger må nok måtte si seg overskygget av det nye kameraet FlyCam-SD. Selv om dette er blant de minste eksterne kameraene hittil, kan det nemlig likestilles med de aller dyreste og mest avanserte kameraløsningene for mobile enheter.

FlyCam-SD er først og fremst det aller første kameraet for håndholdte datamaskiner som kan ta bilder med en oppløsning på hele 1,3 Mpiksler, noe som gir muligheten for å knipse bilder med en oppløsning på helt opp til 1280x1024 piksler. Dette gjør kameraet hele fire ganger kraftigere enn det de beste av dagens kameratelefoner kan levere, og likestiller det med Sonys flaggskips-PDA NX80V.

Videre kan det nye kameraet vise til en innebygget blitz-funksjon, som gjør det mulig å knipse bilder i mørke og dystre omgivelser. Produsenten bak FlyCam-SD har dessuten også klart å implementere støtte for opptak av video, og det tilsynelatende simple kameraet klarer overraskende nok å ta opp filmklipp i opp til 320x240 pikslers oppløsning med en bilderate på hele 30 bilder i sekundet.

Til tross for de små dimensjonene, er FlyCam-SD utstyrt med en dedikert knapp for å knipse bilder. Blant funksjonene som er verdt å få med seg, er kameraets mulighet for tidsnedtelling før det knipser bilder og muligheten for å sende video via e-post ved et trykk av en knapp.

For å ta i bruk den nye kameramodulen, kreves det at man har tilgang til en håndholdt med en såkalt SDIO-plass for ekstra minnekort av SD-Card typen. Den medfølgende programvaren for organisering og redigering av bilder, krever dessuten operativsystemet PocketPC.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen