Supergrafikk for bærbare

Mange av dagens bærbare datamaskiner har helt greie grafikkløsninger, men for de heftigste spillene og 3d-jobbene ser det ut til at man aldri kan få nok muskler.

Og skulle du være en av dem som trenger mye, mer og mest av grafikkytelse kan du nå glede deg over at grafikkortprodusenten Nvidia slipper en ny verstingmodell.

GeForce GTX 480M, som dyret heter, er bygd på Nvidias Fermi-arkitektur med 352 Cuda Cores eller stream-prosessorer. Disse tikker av gårde på 850 MHz, og gjør at grafikkbrikken skal kunne levere hele 897 gigaflops (milliarder flyttallsoperasjoner per sekund). Kortets minne kjører på 1200 MHz og har en båndbredde på 76,8 GB per sekund.

Dette vil nok kreve sitt av strøm og produsere en varme, men med et anstendig kjølessystem skal kortet i teorien også kunne kjøres i tandem (SLI), om da noen vil det. Det har selvfølgelig også støtte for DirectX 11.

Vi forventer å se Nvidia GeForce GTX 480M i de største og dyreste gaming-bærbare i løpet av sommeren og høsten. Så kanskje du endelig kan spille Battlefield Bad Company 2 helt uten kompromisser med tanke på grafikken.

Kilde: Gizmodo

Norges beste mobilabonnement

Februar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telipol Fri 5GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen