Superfart med Altibox

For den som vil ha nettilgang er Altibox er en av flere aktører som kan tilby full pakke med TV, IP-telefoni og Internettoppkobling. Men i motsetning til flere av sine konkurrenter har Altibox satset på fiberoptikk, mot kabel-TV-nett og de gamle kobberlinjene for telefoni. Kabel, kobber og fiber har alle sine fordeler når det enten gjelder kostnader eller hastighet.

For fiber er det farten som teller, og i praksis er det i dag kun leverandørens og ditt eget utstyr som begrenser hastigheten. For førstnevnte er det stadig utvikling og utbygging, noe som for Altibox' tilfelle betyr at de snart skal være klare for å tilby internetthastigheter på 100, 200 og 400 Mbit/s. Her snakker vi om symmetriske linjer, altså at hastigheten for opp- og nedlasing er lik. God opplastingshastighet blir et stadig større poeng på grunn av ting som deling av store filer, bildeopplasting, sosiale nettverk, nettbasert lagring og nettskyen (cloud computing).

Disse superhastighetene (som Altibox selv kaller det) skal være på plass før sommeren.

Men om du nå ønsker deg et supernett på 400 Mbit/s blir det ikke akkurat gratis. Prisene blir ikke klare før nærmere lanseringen, men vi nevner at Altibox per i dag tar omtrent 1500 kroner for 50 Mbit/s. I praksis må selvfølgelig prisene være konkurransedyktige, men så er det heller ingen andre som kan tilby hastigheter på opp mot 400 Mbit/s i dag.

Kilde: pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen