Test

Superfamily - Warsawa

Med referanser til alt fra The Killers og The Ark til U2, Simple Minds, ABBA og Melody Club beveger Superfamily seg innenfor en relativt bred powerpop-manesje som sannsynligvis appellerer til mange.

Superfamilien har bred appell, og gjør seg nok spesielt godt på festival.
Superfamilien har bred appell, og gjør seg nok spesielt godt på festival.

Steven Wilson, Kim Granholt, Martin Steffensen, Hasse Rosbach og Tommy Christensen utgjør kjernen i de nye norske yndlingene Superfamily. Med seg på "Warsawa" har de blant annet backingvokalistene Anders Nielsen, Håkon Moe og Terje Krumins, og perkusjonist Erland Dahlen. Et mangfold av stemmer har måttet enes for å gi en felles stemme til platen som skulle høste mange lovord fra sommer-Norge. Men hvor mye av rosen som skal tillegges selve platen, og hvor mye som skyldes hype, det lar vi inntil videre stå som et åpent spørsmål.

Energisk og pretensiøst

Den enkle og energiske førstesingelen "The Radio Has Expressed Concerns About What You Did Last Night" er A-listet på alle de store radiokanalene, og er i grunnen den eneste låta på "Warsawa" det lukter massiv hitlåt av. Når det er sagt, er det ingenting i veien for at den neste singelen "I Could Be A Real Winner" vil høste positive reaksjoner, selv om denne er langt mindre umiddelbar i sin fremtoning.

Andrelåten "In The Night" er en overdådig hybrid av U2 og småslesk åttitallspop, og kan faktisk fort bli favorittlåta på dette albumet. Platens tittelspor åpner med et ABBA-aktig preludium, og fortsetter i en småfunky og pretensiøs popklisjé. "I Want My Money Back" flyter på sin side av gårde, og man drar ikke kjensel på den selv om man har spilt platen fire ganger tvers igjennom.

Vokalist Steven Wilson har over gjennomsnittlig sangtalent, men samtidig er det noe i stemmen som kan bli fryktelig irriterende. Kanskje blir det feil å legge skylden på Wilson selv; det er en mulighet for at det rett og slett bare ligner for mye på alt for mange andre. Og falsettsang kan til tider være irriterende nok i seg selv.

Velprodusert festivalmateriale

"Warszawa"s helhet glir litt for mye sammen.

Usikkerheten knyttet til "Warsawa" er at den ikke er verken god eller dårlig; den har et par gode refrenger og en gjennomgående tettpakket kvalitetsproduksjon (takket være Marit Larsen- og Odd Nordstoga- produsent Kåre C. Vestrheim), men det holder ikke i lengden. Superfamily er sannsynligvis et godt festivalband, det er ikke vanskelig å se de for seg som "likandes" underholdere på Quartfestivalen. Dog kan man undres over hvordan en såpass overlesset produksjon gjør seg på livescenen, men det er et hyggelig paradoks at på tross av lag på lag med overlappende lydbilder er "Warsawa" lydteknisk sett en virkelig god lytteropplevelse.

De ti låtene som utgjør "Warsawa" glir i skuffende stor grad over i hverandre som en sammenhengende masse, og her er hovedproblemet; den er for influert av hva man gjerne kan kalle "trendrock". Med andre ord måtte det vært gjort noen grep for at dette skulle huskes som noe eksepsjonelt om to år. Foreløpig er Superfamily heldige og har surfet rett inn i den nevnte hypebølgen, noe som er en utfordring for ethvert band med integritet. Det er likevel godt mulig at de kommer greit ut av det.

Konklusjon

Superfamily leverer en grei men forutsigbar plate som kan tenkes å seile opp som en av sommerens "folkelige" favoritter, ergo med begrenset levetid. Utover dette gjør de seg best som stemningsskapere på nærmeste festival. Platen er verdt pengene for de som virkelig savner åttitallet, samt for landets selvtitulerte opportunister. Faller du ikke inn under noen av disse kategoriene, holder det i massevis at du skrur på radioen i ny og ne.

Superfamily Warszawa   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen