Superbillig fra Nokia

Mens det er flaggskips-telefonene til mobilprodusentene som stort sett får det meste av oppmerksomhet både i pressen og av publikum, utgjør de i realiteten bare en bitteliten brøkdel av det totale salget. De virkelig store volumene ligger i lavpris-telefoner, og det er også her stadig flere produsenter har begynt å rette fokuset sitt.

Nokia har tradisjonelt sett vært forholdsvis dårlige med å tilby telefoner i det aller laveste prissjiktet, hvor produsenter som Siemens og Sony Ericsson har vært dominerende. Det skal forandre seg med dagens lansering av to nye mobiltelefoner spesifikt utviklet for å oppnå lavest mulig pris og mest mulig verdi for pengene.

Nokia 1100 må være den desidert mest funksjons-fattige telefonen fra den finske produsenten i år, med sin mangel på andre funksjoner enn tekstmeldinger og tale. Skjermen er av den gode, gamle monokrome sorten, og har den samme 96x65 pikslers oppløsning vi fant i Nokias 3510i og 3510.

Det skal sies at den robuste telefonen har fått kostet på seg en vibratorfunksjon og har innebygget stoppeklokke, alarmklokke og to spill, men funksjoner som MMS og Java skal du se langt etter. Til gjengjeld for de skuffende spesifikasjonene, har Nokia klart å krympe vekten til 1100 ned til 93 gram og kan love en usedvanlig lavt priset telefon.

Den andre modellen som ble vist frem på dagens lansering var Nokia 2300, som har en 4-veis navigasjonstast, et litt mer forseggjort ytre og litt flere funksjoner enn ultralavpris-telefonen 1100. Blant annet kan den 92 grams telefonen by på polyfoniske ringetoner og innebygget FM radio, og kan dessuten vise til tre forskjellige medfølgende spill og - usedvanlig nok for en lavpris-telefon - høyttaler-funksjon.

Batterilevetiden til 2300 er også forholdsvis imponerende sammenlignet med 1100. Mens sistnevnte konker ut etter 200 timer standby eller 2,5 times bruk, lover en 2300 en taletid på 4,5 time og en standbytid på hele 400 timer.

De to nye telefonene har selvsagt lite å stille opp mot i dagens kompetitive vestlige marked, og det er da også vekstmarkeder med lave krav til funksjoner som er Nokias målgruppe. Blant landene som vil få stifte bekjentskap med Nokia 1100 og Nokia 2300 er Kina, India og Russland, som alle er preget av lav mobil-penetrasjon og et svært stort potensiale for vekst.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen