Suberbillig fra Casio

Superbillig fra Casio

Suberbillig fra Casio

Lanserer nå fire nye kompaktkameraer

Etter fredagens slipp av Nikon D4 kunne proffer og entusiaster sikle over et kamera som hadde en veiledende pris på 48 190 kroner. I andre enden av skalaen lanserte Sony i natt flere billigkompakter, og Casio har nå fulgt opp med fire kompaktkameraer i samme prisklasse. Kameraene er en del av EXILIM-familien, og har fått navnene EX-ZS150, EXX-ZS20, EX-ZS12 og EX-ZS6. Kameraene blir av Casio beskrevet som brukervennlige designkameraer.

Alle kameraene kan trygt kalles for kompakter, ser man på den fysiske utformingen. ZS150 er tykkest, med sine 2,9 cm, mens ZS12 er nesten én centimeter tynnere og med det det tynneste av de fire. Kameraene kan også fås i flere forskjellige farger, blant annet blått, rosa og beige.

Alle kameraene har en brikke på 16,1 megapiksler, som vil gi deg en høy pikseltetthet på brikken. ZS150 har 12,5 ganger optisk zoom, og objektivet starter på en brennvidde tilsvarende 24mm vidvinkel. De tre andre kameraene har maks vidvinkel tilsvarende 26mm vidvinkel, i teleenden er det noen forskjeller. ZS20 har 6 ganger optisk zoom, mens ZS12 og ZS6 har 5 ganger optisk zoom.

Brukervennlig

Selv om alle kameraene virker å være ment for dem som ikke er så opptatt av innstillinger og kamerafikling, skal ZS150 og ZS20 være enda mer brukervennlige enn de to andre, fordi de har modusen "Premium AUTO". Denne modusen skal analysere motivet som objektivet ser, og derfra velge de beste innstillingene for deg. En annen kuriositet er at kameraene har en selvportrettsfunksjon som automatisk tar bilde når den registrerer brukerens ansikt og fokuserer på det. Videre har alle kameraene mulighet til å filme i HD-oppløsning (1280x720).

Prisene på disse kompaktkameraene vil starte på 799 kroner for ZS6-modellen som er billigst av de fire, mens ZS150 er dyrest med 1295 kroner. ZS6 og ZS20 kommer i butikkene i løpet av februar, mens ZS150 og ZS12 kommer i mars. For de som ønsker litt mer funksjoner og innstillingsmuligheter har Casio sluppet kameraet ZR-200 som skal koste 2495 kroner. Dette overtar for testvinneren ZR-100, og har store forventninger knyttet til seg.

Les alle sakene fra CES-messa her

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen