Super GPS-er fra Mitac

I følge nettstedet Engadget har Mitac sluppet to nye håndholdte GPS-er for det europeiske markedet: Mio 268 og 269.

Enhetene ser i utgangspunktet ganske like ut, og har stort sett de samme funksjonene. Mio 269 har imidlertid en vesentlig fordel fremfor Mio 268 - minnekapasiteten. Mens 268 kun kan tilby en port for SD- og MMC-kort, kan storebroren by på en fullverdig harddisk med en kapasitet på hele 2,5 GB. Den massive minnekapasieten gjør det mulig å levere denne enheten med kart over hele Europa, mens Mio 268 kun er utstyrt med kart over Belgia, Nederland og Luxembourg.

Begge enhetene har innebygd Mp3-spiller, men det er kanskje først og fremst Mio 269 som gir de beste mulighetene for å utnytte denne. Det er nemlig hele 700 MB ledig minne, selv etter at man har presset inn kart over hele Europa.

Både GPS og PDA
Modellene blir levert med Microsoft Windows CE 4.2 operativsystem. Navigasjonssystemet er Navigon Personal Navigator 4.2. Det er også muligheter for å synkronisere begge enhetene med Microsoft Outlook på en vanlig datamaskin.

Maskinvaren er det lite å utsette på:300 MHz Intel-prosessorer, 32 MB flash-ROM, 64 MB SDRAM, og trykkfølsomme TFT-skjermer med en oppløsning på 320X240 piksler, samt 16-bits fargedybde, for å ikke nevne harddisken til Mio 269. Begge enhetene har i tillegg porter for MMC- og SD-kort, slik at minnet kan utvides med opp til 1 GB.

For å koble enhetene sammen med en datamaskin kan man enten bruke IR-porten eller USB-kabel. Enhetene har dessverre fått den eldre USB-versjonen USB 1.1, som med en maskimal overføringshastighet på knappe 12 MB/s er hele 40 ganger tregere enn det som regnes som dagens standard - USB 2.0.

Begge enhetene har dimensjoner på 13,8 X 7,8 X 2,6 cm, noe som ikke er så altfor mye mer enn en standard Symbian-telefon. Vekten er derimot en helt annen sak: Mio 268 veier 232 gram, mens 269 er knappe seks gram tyngre - noe som absolutt ikke er dårlig, med tanke på at den rommer en harddisk.

GPS-ene drives av et oppladbart batteri som gir over fire timers vanlig bruk. Standbytiden blir oppgitt til å være på hele 21 dager. Ladetiden er på 2,5 timer.

Begge modellene kan selvfølgelig monteres i bil. Mio 269 leveres i tillegg med en bæreveske, sykkelmonteringssett, fjernkontroll og hodetelefoner. Mio 268 koster ca 3800 kroner, mens Mio 269 vil koste ca 5500 kroner i butikkene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen