Super 8 filmprojektor laget av Lego

Super 8 filmprojektor laget av Lego

Det er velkjent at Lego er et allsidig og fleksibelt leketøysprodukt, og kan bli brukt til alt mulig rart fra detaljerte modeller av bygninger til datamaskiner.

Fotoentusiaster har lagt sin elsk på det danske varemerket i årevis, og siste nyhet på denne fronten er en velfungerende Super 8 filmprojektor laget med deler fra Lego Technic-serien.

Spol frem og tilbake

Den oppfinnsomme enheten er skapt av Friedemann Wachsmuth og benytter seg av tannhjul, friksjonskoplinger og akslinger i Lego-plastikk. Projektoren kjører på to motorer, kan spille av kompatibel film på 24 bilder i sekundet og har til og med mulighet til å spole frem og tilbake.

Se en video av den artige innretningen på Vimeo:


Wachsmuth kan fortelle at de eneste delene som ikke er av Lego, er linsen, lampen, spindelen for filmrullen, og selvsagt 8 mm-filmen. Takket være den lyse LED-lampen ser bildet temmelig sterkt og klart ut, til tross for projektorens særegne natur.

Dine tips

Hvilke andre typer enheter ville du sett gjenskapt med Lego? Vet du om noen andre fantastiske Lego-kreasjoner? Del gjerne erfaringer i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilder: Dvice, Übergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen