Super-SIM lagrer 500 numre

3G-operatøren Tre lanserer et nytt SIM-kort som sprenger grenser i forhold til hva vi er vant med. Operatørens danske kunder skal kunne lagre 500 kontakter på SIM-kortet, og de skal kunne føre opp flere numre under hver kontakt.

De nye SIM-kortene vil kunne lagre for eksempel mobilnummer, hjemmenummer, faksnummer og til og med e-postadressen til kontakten. Dagens SIM-kort har typisk plass til 200 kontakter, og det er ingen mulighet for flere oppføringer på hver kontakt, med mindre du fører den samme personen opp flere ganger.

Tres kort kan i tillegg kjenne igjen hvilken mobiltelefon du bruker, og dermed hente konfigurasjonsinnstillinger tilpasset hver enkelt modell. Kortet er utstyrt med 256 kB minne,mens kortene som brukes i Norge stort sett har 64 kB.

Ikke i Norge
- Vi har kun SIM-kort med plass til 220 kontakter, og vi har for tiden ingen planer om å komme med et SIM-kort med plass til 500 kontakter, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor Mobil.

- Noe av årsaken til dette er at mobiltelefonene kommer med større lagringskapasitet, og folk flest velger å legge numrene sine der, sier Krokan.

Så langt Amobil erfarer, har heller ikke Netcom noen planer om å introdusere SIM-kort med 500 numre til sine kunder.

Tres nye SIM-kort blir levert som standard i alle mobiltelefoner kjøpt gjennom operatørens butikker, mens kunder som vil oppgradere må ut med 100 danske kroner.

(Kilde: Mobilsiden.dk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen