Super-Samsung i 2007?

Alternativ tekst mangler

De fleste av dagens telefoner har to forskjellige prosessorer: En multimedieprosessor driver alt som har med bilder, video og musikk å gjøre, mens en kommunikasjonsprosessor tar seg av samtaler, SMS og andre vanlige telefonfunksjoner.

Prosessorene har i tillegg hver sin dedikerte brikke med korttidsminne. Dette innebærer at signalene har en forholdsvis lang reiserute når de to prosessorene skal "snakke sammen", noe Samsung mener er unødig bruk av ressurser.

Fem ganger bedre ytelse
Produsenten har derfor utviklet en minnebrikke med navnet OneDRAM. Denne kan brukes av begge prosessorene samtidig, noe som skal kunne forbedre telefonens ytelse drastisk. Dette vil ikke gi særlig merkbare resultater på mindre avanserte telefoner, men tungdrevne modeller med 3D-spill og annen ressurskrevende multimedia skal visstnok kunne yte opp til fem ganger bedre med den nye minneteknologien.

Ettersom OneDRAM fjerner behovet for å ha to fysisk adskilte minnebrikker, vil telefonen også være mer vennlig mot batteriet . Ifølge Samsung vil prosessorene bruke hele 30 prosent mindre strøm når de deler på ett og samme minne.

Telefonene vil også kunne lages hakket mindre, og være billigere å produsere, ettersom det kun trengs en brikke.

Samsung har allerede vist frem en protomodell av en OneDRAM-brikke, og antar at de første modellene med den nye minneteknologien kan være klare allerede i midten av 2007.

(Kilder: Slashphone, Samsung)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen