Super-Bluetooth er på vei

Annonsør­innhold
Les hele saken »
(Foto: Istockphoto.com/Koray Isik)
(Foto: Istockphoto.com/Koray Isik)

Det ser ut til at vi har en solid oppgradering av Bluetooth-standarden i vente. I motsetning til hva som tidligere har blitt antatt får ikke neste generasjon av den trådløse teknologien navnet Bluetooth 2.2, men Bluetooth 3.0.

Det eksisterer fremdeles ikke helt konkrete spesifikasjoner for den kommende standarden, men mye tyder på at det er snakk om en aldri så liten revolusjon.

Det mest interessante er kanskje at det endelig ser ut som om UWB (Ultra-Wideband) skal integreres i teknologien. Dette vil i såfall åpne for teoretiske overføringshastigheter på opp mot 480 Mbit/s. Dermed blir Bluetooth et fullverdig alternativ til den i dag overlegne datakabelen når det kommer til overføringshastigheter.

Det skal også ta mindre tid å koble to Bluetooth-enheter opp mot hverandre enn det gjør med dagens 2.1-standard, enten du skal koble til ekstrautstyr eller overføre filer. I tillegg skal strømforbruket reduseres.

Detaljer kommer om få måneder

De endelige spesifikasjonene for 3.0-standarden er som sagt ikke kjent, da teknologien i praksis fremdeles befinner seg på utviklingsbenken. Det er ventet at Bluetooth SIG (Bluetooth Special Interest Group) vil presentere detaljene i løpet av første halvår i 2009.

(Kilder: Wirelessweek.com, Phonenews.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen