Super-blåtann på vei

Alternativ tekst mangler

Mens blåtann-teknologien blir stadig mer populær, innser produsenter og forbrukere at teknologien har sine minus. Den største er overføringshastigheten, som i dag er for lav til å erstatte en datakabel.

Nå kan oppgraderingen av blåtann være på vei. Ved hjelp av UWB-teknologi, vil blåtann bli mye raskere enn i dag. Nå har den europeiske Radio Spectrum Committee (RSC) valgte å fjerne noen av reguleringene som har sperret for bruk av teknologien i Europa.

Det spesielle med UWB, eller Ultra Wide Band, er at teknologien overfører store datamengder raskt på korte avstander, uten å bruke mye strøm. Teknologien har en radius på 10 meter, og er blitt sett på som en arvtager både til Wi-Fi og blåtann på telefonen. Bak UWB står kjente selskaper som Nokia, HP, Texas Instruments og Intel.

Så langt har ikke teknologien slått gjennom på grunn av usikkerhet og bekymring i flere land, deriblant Norge. Spesielt har myndighetene vært bekymret for om UWB ville komme i konflikt med andre radiobølgeteknologier, ettersom UWB ikke bruker bestemte frekvenser.

Det var derfor også lenge ventet at RSC kun ville tillate teknologien med tunge reguleringer. Men når komiteen nå gir grønt lys, så vil Europakomisjonen trolig godta avgjørelsen.

Pådrivere for UWB-teknologien venter at UWB vil bi legalisert i samtlige medlemsland av EU og EØS innen seks måneder, som konsekvens av avgjørelsen i RSC.

Men om det betyr at vi får se telefoner med super-blåtann i Norge med det første gjenstår å se.

(Kilde: ZDNet, ITavisen)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen