Super-3G kan bli raskere

(Foto: Istockphoto)
(Foto: Istockphoto)

Super-3G-nettet i Norge har en maksimal nedlastingshastighet på 7,2 Mbps i sentrale områder, og teknologien som brukes er HSPA. Samtidig settes det nye rekorder i nedlastingshastighet via HSPA+ på mange ganger denne hastigheten. 

54 Mbps

Nå skal Ericsson demonstrere en hastighet på 54 Mbps ved hjelp av HSPA+. Tidligere har denne teknologien gitt maksimalt 42 Mbps nedlastingshastighet, mens HSPA-teknologien kunne gi 21,1 Mbps. 

Ericssons demonstrasjon skal skje ved hjelp av en egen ruter, og ikke en mobiltelefon. Likevel er hastigheten imponerende.

LTE blir raskere

Her i Norge er det likevel LTE som er det mest omtalte. Netcom har allerede annonsert at sitt første LTE-nett vil være oppe i løpet av første halvdel av det inneværende året, med nedlastingshastigheter på inntil 160 Mbps. Likevel kan HSPA+ være interessant. 

– Hastighetsøkning er like aktuelt som LTE, fordi LTE i første omgang ikke vil dekke hele landet, sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i Netcom. 

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor, tror vi i Norge kommer til å gå rett over til LTE fra dagens teknologi og at alle krefter kommer til å gå til utbyggingen av dette supernettet.

En nylig publisert rapport viser for øvrig at LTE blir en mer kostnadseffektiv løsning for operatørene i fremtiden.

(Kilde: engadgetmobile.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen