Super-3G inntar Europa

Vi har tidligere fortalt om T-Mobile og deres planer om å lansere HSDPA i Tyskland innen mars neste år. Utbyggingen går tydeligvis i riktig retning. For kort tid siden ble det nemlig kjent at T-Mobile vil rulle ut det som populært blir kalt for Super-3G i hele fire europeiske land.

- Super-3G vil gjøres tilgjengelig overalt hvor T-Mobile allerede tilbyr 3G-dekning, sier daglig leder for den tyske mobiloperatøren, Rene Obermann. T-Mobile tilbyr 3G-tjenester i Tyskland, Storbritannia, Østerrike og Nederland.

HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) er en forbedring av UMTS-teknologien som brukes i dagens 3G-nett. I følge T-Mobile vil de med HSDPA kunne tilby hastigheter på opp til 1,8 Mbps, altså fem ganger hastigheten vi får i 3G-nettet i dag på 384 Kbps.

Den høye overføringshastigheten gjør det mulig for brukere å for eksempel se TV på sin mobiltelefon. T-Mobile håper å gradvis øke hastigheten helt opp til 7,2 Mbit/s i fremtiden.

Den nye teknologien vil utgjøre en trussel for dagens DSL-linjer, som typisk leverer hastigheter på 1 Mbit/s.

T-Mobile skal allerede være i gang med å selge HSDPA-kort til bærbare datamaskiner. Det er foreløpig usikkert når eventuelt Netcom eller Telenor planlegger å sette i gang med utbyggingen av Super-3G her til lands.

(Kilder: News.com, Yahoo News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen