Super-3G er for treiginger

Alternativ tekst mangler

Kun månedene etter at Nokia kunne love Europa såkalt super-3G med hastigheter på oppmot 100 Mbps, kan amerikanerne le av Europas trege mobilnett. Nå lover nemlig CDMA Development Group, samarbeidsgruppen bak CDMA-teknologien, datahastigheter i cdma-nettet på opptil 280 Mbps, og det innen 2010.

Den nye nettstandarden har fått navnet UMB, og vil være cdma-nettets motsvar til LTE-standarden til Nokia, som er laget for de europeiske umts-nettene. Med en hastighet på over 250 Mbps legger UMB seg hele 180 Mbps i hastighet foran LTE, og er dermed langt nærmere neste trinn i nettutviklingen, 4G, som forskerne spår vil kunne gi en minimumshastighet på 1 Gbps ned.

Foreløpig er CDMA Development Group sparsom med opplysninger, og utover hastighet og navn er gruppen sparsom med opplysninger. Foreløpig har gruppen sagt at mer informasjon vil komme i andre kvartal 2007.

Men før LTE og UMB blir aktuelt er det henholdsvis HSDPA og EVDO som gjelder i de europeiske og amerikanske 3G-nettene. Foreløpig er det ingen operatører i Norge som tilbyr HSDPA, og Telenor har allerede gått langt i å bekrefte at de ikke vil satse på teknologien.

(Kilde: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen