Super-3G-hastigheter langt fra supre

Det viser seg at du super-3G gir lavere hastigheter enn man tror.
Det viser seg at du super-3G gir lavere hastigheter enn man tror.

En undersøkelse gjort av fagbladet Computerwelt viser at Super-3G-hastighetene (HSDPA) ikke er i nærheten av så høye som lovet. Undersøkelsen er gjort i Østerrike, som har omtrent likt terrengforhold som i Norge ifølge Inside Telecom.

Det viser seg at nedlastingshastighetene er så lave som 868 kbps i byene og 499 kbps utenfor byene i gjennomsnitt. Den teoretiske makshastigheten på 3,6 Mbps kom ikke fagbladet i nærheten av i sin test. Selv ikke da de var bare femti meter unna basestasjonen.

Opplastingshastighetene er lavere enn nedlastingshastighetene i HSDPA-nettene. I undersøkelsen fikk Computerwelt nedlastingshastigheter på 241 kbps i byene og kun 115 kbps på landet i gjennomsnitt.

Faller drastisk ved flere brukere

Dersom flere bruker nettet samtidig, faller datahastigheten drastisk. Fagbladet prøvde seg med seks personer samtidig, og fikk da 73 prosent lavere hastigheter.

I Østerike har hele fire forskjellige mobiloperatører utstyrt mobilnettene sine med HSDPA-teknologien. Computerwelt testet hastighetene hos alle fire.

(Kilder: Inside Telecom)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen