Super-3G!

3G-standarden brer seg i stadig flere land veden over, men snart vil ikke hastigheten på 384Kbit/s være tilstrekkelig, mener blant annet japanske NTT DoCoMo. Derfor har planleggingen av Super 3G startet.


Eksempel på telefon som
ikke utnytter Super 3G.

Giganter som NEC, Vodafone, Siemens, Alcatel og Japans største mobiloperatør NTT DoCoMo, er blant de 26 firmaene som stiller seg bak planene om det oppgraderte 3G-nettet.

Å oppgradere et eksisterende nett er billigere enn å bygge ut et nytt, men oppgradering er heller ingen rimelig fornøyelse. I Japan forventer NTT å måtte inverstere 100 milliarder yen, eller drøye 6 milliarder kroner, på Super 3G.

Likevel forventes det at oppgraderingen er lønnsom. En talsmann fra NTT hevder at forbrukere stiller stadig høyere krav til hastighet, spesielt ettersom videotjenester blir mer og mer populært. Videre sier han at forbrukere som stiller høyere krav, også er villige til å betale mer for bedre tjenester og raskere overføring.

Super 3G skal derfor ha minst ti ganger dagens 3G-hastighet. Det skulle muliggjøre betydelig bedre kvalitet på for eksempel streamet video, og være et stort pluss for mobile videotjenester.

Det forventes at betatesting av Super 3G kan starte om to års tid, videre skal standarden være klar i 2007 og lanseres kommersielt i 2009.