Sun viser UltraSparc IV+

Ifølge Suns Greg Papadopoulus forventer man at UltraSparc IV+ også skal doble ytelsen sammenlignet med den nylig introduserte UltraSparc IV. Dette var også tilfellet med UltraSparc IV fra UltraSparc III, men denne gangen er det andre steder man kommer til å optimalisere.

UltraSparc IV er bakoverkompatibel med UltraSparc III og inneholder ganske enkelt to kjerner på én enkelt brikke. AMD og Intel har planer om å innføre lignende løsninger, men neppe før til neste år.

Med UltraSparc IV+ kommer man, ifølge Suns Greg Papadopoulus, til å implementere høyhastighets cache direkte på prosessoren og dermed øke ytelsen betraktelig. Papadopoulus bekreftet også ovenfor Cnet at de forventer en dobling av ytelsen.

UltraSparc IV+ vil bli bygget med 0,09-mikrons produksjonsteknikk, mens de to nevnte forgjengere ble utviklet på 0,13.mikron. En talsmann for Sun sa at Sun i fremtiden ville fokusere på multitråds prosessering og at man hadde spesifikke planer om en prosessor som kunne håndtere 32 samtidige sekvenser. Denne prosessoren er foreløpig kjent under kodenavnet "Niagara".

"Niagara" og UltraSparc IV+ vil trolig bli ferdig designet i løpet av våren, noe som betyr at vi kan forvente introduksjon i midten av 2005.

 

(Kilder: Cnet, eWeek, Sun)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen