Sun viser "Niagara" med 8 kjerner


Slik ser en 32-veis prosessor ut
(bilde: Sun)

Suns COO (Chief Operating Officer) Jonathan Schwartz har brukt sin egen weblog til å annonsere at "Niagara"-brikken deres ikke bare er ferdiglaget, men også er oppe og går på Solaris. Dette er langt bedre enn hva IBM har fått til med prosessorer i lignende prosjekter, sier han videre om erkerivalen i servermarkedet - som hittil bare har prestert å vise frem et bilde og en pressemelding.

Hva angår bildene over fra webloggen, skal disse være fotografier av fullt ut fungerende silisium - og prøver av disse brikkene skal allerede være på vei til produsentene. Prosessoren kjører allerede på Solaris, som er skapt for "Niagara" - eller var det omvendt:

- [Solaris er] Et svært OS som spiser tråder til frokost, og nå kjører det på verdens mest avanserte massivt parallelle silisium, legger han til.

"Niagara"-prosessoren til Sun er et godt stykke mer avansert enn det Intel, AMD og IBM kan vise til, ifølge Schwartz. Ikke bare har prosessorene åtte kjerner per CPU, men siden de bruker en slags Hyper-Threading-variant, som gir fire logiske prosessorer per kjerne, blir det plass til 32 parallelle tråder samtidig. Dermed får man 32 "prosessorer" i prosessoren med Niagara.

- Det hva vi kaller et system, sier Schwartz.

(Les mer: Jonathan's Blog (sun.com), Ace's Hardware Forums)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen