Sun vil støtte LAMP og SAMP

LAMP har blitt et viden kjent uttrykk i IT-bransjen – i hvert fall for folk som jobber med webhosting: Linux, Apache, MySQL og PHP. Størstedelen av verdens webapplikasjoner kjører nettopp på en slik LAMP-stack og millioner av virksomheter over hele verden baserer, om enn uvitende, mye av sin webstrategi nettopp på LAMP.

Da Sun kjøpte opp MySQL tidligere i år var det vel neppe noen overraskelse at selskapet kom til å fri ganske stort til open source-segmentet. Naturlig nok drar dette også med seg Linux i alle former og skikkelser.

Denne uken sa talsmenn for Sun at de ønsket å gjøre LAMP-stacken enda mer bedriftsrettet ved å fjerne "L"-en og bytte den ut med "S" for Solaris. Unix-varianten har rykte på seg for å være ekstremt stabilt og teknisk svært oppegående, men har tradisjonelt sett vært mer knyttet til Suns maskinvare og mer lukket enn Linux.

I løpet av året kommer Sun til å støtte AMP-stacken side om side både på Linux og Solaris, men bedriftskunder vil trolig få en sterk anbefaling om å gå over på Solaris. Hvorvidt Microsoft Windows også vil bli tatt med i AMP-selskapet er fortsatt noe uvisst.

Suns supportprogram gir utvilsomt fordeler for kunder som kjører både Linux og Solaris. Open source-strategien til Sun virker spennende, men så har de også et visst forventningspress og ansvar etter å ha tatt inn selveste MySQL i porteføljen.

(Kilder: Internetnews og The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen