Sun vil hjelpe AMD med Opteron


Sun satser stort på Opteron-servere

Det gode forholdet mellom AMD og Sun Microsystems ble bekreftet av Hector Ruiz tidligere i år da han sa at Sun representerte den beste støttespilleren for Opteron.

De to selskapene har hatt teknologisk samarbeid på flere plan, men enda ikke hatt noen felles strategi for Opteron-prosessoren. Dette ser nå ut til endre seg og AMD vil la Sun få en del av det mest sentrale produktet i hele selskapets portefølje.

Sun virker svært begeistret for "giftemålet". Selskapet startet å selge Opteron-baserte servere i 2004 og har promotert disse side om side med Sparc-servere. Opteron har fått plass i "entry-" og mellom-klasse-segmentet, mens Sparc rettes mot det øvre segmentet.

Ifølge talsmenn fra Sun skal bedrifter på "enterprise"-nivå være klare for Opteron-servere ettersom man ikke får de samme kritiske spørsmålene om AMDs levedyktighet og strategi.

AMD har ikke kommentert det teknologiske samarbeidet i noen detaljert grad. Ifølge Suns Yen og Cnet er en tettere allianse mellom de to selskapene en naturlig utvikling.

Sun Microsystems er dermed i ferd med å bli en viktig teknologipartner både for AMD og Fujitsu - sistnevnte i forbindelse med Sparc. AMD har i tillegg produksjonsavtaler både med IBM og Chartered Semiconductor for å fordele risikoen mest mulig.

(Kilde: Cnet)

Kommentarer (2)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen