Sun tilbake på Intel-prosessorer?

Alternativ tekst mangler

Sun Microsystems ble i fjor og året før karakterisert som en av de desidert viktigste partnerne for AMD siden de kjørte et eksklusivt Opteron-løp på x86-fronten. Nå ser det imidlertid ut som om selskapet også kan være på god vei til kaste seg på den nyeste Xeon-arkitekturen fra Intel.

Jonathan Schwartz og Paul Otellini, topplederne i de to selskapene, forventes å komme med flere spesifikke detaljer tidlig denne uken.

Det er ikke lenger tilbake enn 2005 da Sun fjernet alle Xeon-prosessorene fra sine serverserier med det argumentet at disse CPU-ene var tregere og krevde mer energi enn AMD Opteron.  Det spekuleres i hvorvidt det nå er lignende motivasjon som driver selskapet til igjen å satse på Xeon - da selvfølgelig sett motsatt.

Ryktene sier at Sun vil komme både med servere og arbeidsstasjoner basert på "Woodcrest" og "Clovertown" - henholdsvis dobbel- og firekjerne.

Satsningen kan også være et viktig ledd for å spre tilgjengeligheten av Solaris for x86 ytterligere. Intel eier tross alt størstedelen av x86-markedet og en rød tråd til Solaris vil selvføligelig være positivt for Sun.

(Kilde: Cnet, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen