Sun støtter PostgreSQL

Hensikten med integrasjonen er å tilby en Open Source-database under OpenSolaris. Sun jobber nå med å heve nivået på PostgreSQL, samt gjøre support på databasen tilgjengelig for kunder.

Det er spesielt høy-ende funksjonalitet Sun vil fokusere på når de nå involverer seg i Open Source PostgreSQL-prosjektet. Når det gjelder Suns integrasjon av PostgreSQL er dette et konkret svar på ønsker fra kunder, som har etterspurt en Open Source-database i OpenSolaris.

I forbindelse med pressekonferansen tirsdag sa lederen for Suns programvareavdeling, John Loiacono, at de regner med å ha database-tjenestene tilgjengelige per desember i år. Neste års oppdatering av Solaris 10 vil bundles med PostgreSQL, og i denne pakken vil det også ligge faste priser for support-alternativer på databasen.

Det er også andre nyheter på gang fra Sun sin side. Det har tidligere vært snakk om at Sun skulle slippe sitt 128-bits filsystem, Solaris ZFS, under OpenSolaris-prosjektet. Det er nå kun kort tid før Sun gjør dette tilgjengelig for utviklere, og filsystemet vil være fullt integrert i oppdateringen av Solaris som kommer første halvdel neste år.

Sun har i tillegg annonsert et større fokus på virtualisering ved at de vil legge til sin Xen-programvare under OpenSolaris. Dette vil skje først i september neste år.

Selskapet stoppet imidlertid ikke der. De har nå også sagt at de har en intensjon om å legge inn funksjonalitet som de kaller for "Solaris Containers" i OpenSolaris. Dette skal være på plass før utgangen av året, og vil gi Red Hat-applikasjoner mulighet for å kjøre på OpenSolaris.

- Vår strategi har vært å hele tiden legge inn mer funksjonalitet i OpenSolaris, sa Loiacono som en kommentar til nyhetene på pressekonferansen.

(Kilde: ZDnet.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen