Sun spår mikroprosessorens død

Dersom vi skal tro Sun Microsystems vil altså integrasjonen mellom de ulike komponentene i datamaskinen øke og tilslutt ende opp i én enkelt stor brikke. Navnet Suns representant, Greg Papadopoulos, ga på dette var et såkalt "mikrosystem" ikke "mikrobrikke". Ordet "mikronettverk" ble også nevnt i forbindelse med ytterligere integrering av dagens nettverksystemer inn på én brikke.

Han mente at jobbene etterhvert ville tilfalle en sentral prosesseringsenhet alene, istedet for å bruke en rekke spesialiserte "hjelpeenheter". På sikt ville dette altså bety at tunge grafikkoperasjoner vil bli håndtert av én enkelt kraftig enhet, istedet for å bli satt ut til GPU-en (f.eks. levert av ATI eller Nvidia).

Et forsøk på økt integrering som har blitt utført med suksess kan man se på AMD Hammer og Transmeta Efficeon, da i form av "northbridge" og minnekontroller.

Sun jobber i disse dager med å utvikle en ny multitrådsteknologi slik at prosessoren kan lettere kan bytte mellom forskjellige oppgaver. Kanskje vil denne dukke opp i UltraSparc V? Fujitsu jobber med sin egen Sparc-prosessor, kjent som Sparc64 VI, som vil bli lansert i 2005 og inneholde nettopp slik multitrådsteknologi. Ytelsen vil være firedoblet sammenlignet med Sparc64 V.

Denne uken annonserte Sun at UltraSparc IV ville ankomme markedet før sommeren til neste år. Prosessoren er bygget på 0,13-mikrons teknologi, men vil bli lansert i 0,09-mikrons versjon til neste år.

 

(Kilder: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen